Je to v suchu! Záložáci vztyčili protipovodňové zábrany za necelou hodinu

Předposlední záříjovou sobotu se v Praze konalo výroční protipovodňové cvičení. To mělo za úkol prověřit, zda je město připravené dostatečně rychle a účinně reagovat na velkou vodu. Cvičení prověřuje vše, od logistické připravenosti a zabezpečení, stav pevných hrází, pohotovost lidských sil, schopnost vybudovat mobilní protipovodňové zdi i odčerpávání a odklonění vody z pražských toků v případě rozvodnění.

Tento rok se cvičení konalo v pražském Karlíně a v Libni. Samotnou stavbu protipovodňových zátarasů provedli hasiči a členové pražské pěší roty AZ, za logistické podpory Správy služeb hlavního města Prahy. Na bezpečnost dohlížela Policie ČR a městská policie, a zdravotnickou asistenci, pro případ potřeby, zajišťovali dobrovolníci z Českého červeného kříže.

Naše jednotka měla za úkol postavit protipovodňové bariéry na úseku měřícím 56 metrů. Po navezení celé stavebnice z městských skladů na staveniště nám trvala celá konstrukce ve 30 lidech pouze necelou hodinu. Následně stavbu zkontrolovali úředníci z magistrátu, a po konstatování, že je vše v pořádku, jsme zeď mohli opět rozebrat a připravit k odvozu. Úkol jsme splnili.

Na celém procesu konstrukce bylo znát, že jednotka má již se stavbou protipovodňových bariér z minulosti bohaté zkušenosti. S hlavním městem jsme v tomto ohledu začali spolupracovat už v roce 2011 – naštěstí. Již v červnu 2013 jsme zkušenosti zúročili, když jsme pomáhali hájit město před velkou vodou. Dnes tak vše šlapalo jako hodinky.

Příští rok nás podobné cvičení čeká znovu.


Líbí se Vám co děláme? Zůstaňte ve spojení! Sledujte naší facebookovou stránku!


 

2 Comments on “Je to v suchu! Záložáci vztyčili protipovodňové zábrany za necelou hodinu”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *