Záložáci na dni dětí

Ti, co se 2. června přišli v horkém sobotním odpoledni ochladit na pražskou Petynku, se tentokrát mohli těšit i na nevšední zážitek. Koupaliště totiž „obsadila“ Armáda České repubiky, Městská i státní policie a složky Integrovaného záchranného systému.

Ne, neuniklo Vám žádné zhoršení bezpečnostní situace, ani nešlo o žádné cvičení. Na koupališti zkrátka probíhal rozsáhlý program ke dni dětí. Za AČR dorazili příslušníci 13. dělostřeleckého a 15. ženijního pluku s technikou v podobě dvou vozidel IVECO, Čestná stráž, zástupci projektu POKOS, Krajské vojenské velitelství hl. m. Praha, a na Petynku se vypravil i člen naší roty, svob. Adam Brož.

Kromě přehlídky vojenské techniky, pořadové přípravy v podání Čestné stráže AČR, vyhlídky z hasičské plošiny, dopravního hřiště či prezentace různých vojenských a policejních dovedností, si děti, a mnohdy i dospělí, mohli vyzkoušet také elektronickou střelnici, kde měli dispozici útočnou pušku CZ 805 BREN a pistoli Phantom.

„Myslím, že tyhle akce pomáhají rozšiřovat povědomí o práci armády a celkově Integrovaného záchranného systému, a učí lidi respektu,“ okomentoval akci pro náš web svob. Brož, který měl na starosti střelnici a prezentaci zdravotní přípravy.

Akce proběhla pod záštitou Městské části Praha 6. Podle odhadu jí navštívilo cca 1500 lidí.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *