Dětský den ve VTM Lešany

Poslední zářijový víkend se naše jednotka již tradičně účastnila Dětského dne ve Vojenském technickém muzeu v Lešanech. Na akci jsme vyslali 10 vojáků, kteří měli, spolu s pořadateli z dalších jednotek, za úkol dětem a jejich rodičům ukázat, jak šlape a jak vypadá současná Armáda České republiky.

V sobotu v devět hodin ráno se otevřely brány muzea a do areálu začaly proudit davy návštěvníků. Rodiny s dětmi, babičky i dědečkové, i prostí vojenští fanoušci. Naše jednotka zajišťovala dvě atrakce, kde si děti mohly vyzkoušet strasti a slasti vojáka v poli v podobě pochodu skrz překážkovou dráhu v protichemickém obleku, nebo ve vojenských kanadách (zpravidla dvakrát větších, než by bylo potřeba) a s „plnou polní“.  Děti za absolvování každé vojenské disciplíny získávaly body, které poté mohly vyměnit za různé suvenýry či zážitky. Nejčastěji to byly projížďky ve vojenské technice jako obrněný transportér nebo terénní vůz Humvee, a velký zájem byl i o střelbu slepými náboji ze samopalu vz. 58.

Vedle toho jsme na dvou dalších našich stanovištích návštěvníkům představili zbraně, kterými armáda disponuje, a velkému věhlasu se těšily i dovezené RC modely tanků.

svob. Hrabě
svob. Čech


Líbí se Vám co děláme? Zůstaňte ve spojení! Sledujte naší facebookovou stránku!


 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *