Naši vojáci na Spartan race

Dřina je bigošův denní chleba. Mít dobrou fyzičku se vojákovi hodí při vláčení plné polní v terénu, pobíhání po lese s kulometem či odtažení raněného kamaráda z bojiště. U profíků se o udržování fyzické zdatnosti vojáků částečně starají vlastní útvary. Ale protože AZka se scházejí pouze několikrát do roka, na jakýkoliv workout nezbývá, při všem, co se musí na cvičeních stihnout, prakticky žádný čas. Jediná cílená aktivita v tomto směru bývá jedno výroční fyzické přezkoušení.

Záložáci se tak o zušlechťování svého těla musí plně starat z vlastní iniciativy. Běh (ideálně se zátěží), rozcvičky a posilování by u každého vojáka, který službu u AZ bere vážně, měly mít pevné místo v kalendáři minimálně každý druhý den.

A jedno z míst, kde si mohou svojí fyzičku otestovat, jsou spartanské závody.

Na ten, který se konal 15. června na Dolní Moravě, se vydal náš tříčlenný tým tvořený Aničkou X. (skutečné jméno podléhá utajení), Opicí (krycí jméno) a Maďarem (provizorní označení). Ti pokořili cca 7km překážkovou dráhu „Sprint“, a na výsledkové tabuli zaujali místo v první třetině závodníků. Poslední dva jmenovaní na sobě přitom po celou dobu nesli 10kg balistickou vestu.

Dle komentářů účastníků byl závod „příjemný a osvěžující“ a sloužil jako součást přípravy „na ultrabýsta“, což je podobný závod, pořádaný koncem srpna, pouze cca 10x delší…

Líbí se Vám co děláme? Zůstaňte ve spojení! Sledujte naší facebookovou stránku!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *